Nadia Mohamed: “Somaliërs zijn niet bang, ze zijn verlegen.”

Nadia Mohamed, lid van de Somalische gemeenschap in Zwolle en omgeving, nam onlangs contact op met Somnieuws, sprak over de laatste ontwikkelingen in de gemeenschap en riep Somaliërs in Zwolle en omstreken op om de handen ineen te slaan en degenen die dat willen de rug toe te keren. geïnteresseerd zijn in de naam van de gemeenschap.

“Als we niet weten wie ons dient en wie in onze naam wil werken, is het jammer, ik ben een van de moeders met kinderen, en ik bedank de voorzitter van de gemeenschap Ahmed Hayan, die ons altijd heeft bijgestaan.

“Hij is anders dan andere, hij is niet iemand die trots is op wat hij voor de mensen doet.”  zei Nadia, eraan toevoegend dat moeders en vrouwen in de stad een ontmoetingsplaats hebben gekregen en kinderen worden geholpen met huiswerk, onderwijs en religie, terwijl de vorige commissie faalde. Gedelegeerde activiteiten.

“Somaliërs zijn geen mensen die bang zijn, het zijn verlegen mensen. De inwoners van Zwolle weten dat het bestuur van Ahmed Hayan een belangrijke rol heeft gespeeld in de gemeenschap en de gemeenschap oprecht dient. “De anderen doen iets voor de mensen.”:zei ze, eraan toevoegend dat ze suggereerde dat voormalig gemeenschapsleider Abdikadir Nuune zou samenwerken met de commissie onder leiding van Hayan en geen valse beweringen zou doen.

“Ze snijden dingen samen. We hebben een Somalische naam. We wonen in één stad. We zijn een kleine groep. De andere buitenlanders die in de stad wonen, zijn verenigd. Wat is er met ons Somaliërs gebeurd?’ Tijdens de Ramadan werd Iftar op twee plaatsen gehouden, ik roep op tot eenheid” zei Nadia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *